flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід громадянину О., якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх

17 березня 2021, 09:27

Здолбунівський районний суду Рівненської області обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на два 2 місяці, із забороною цілодобово залишати житло за місцем проживання 22-річному жителю м.Здолбунів, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.2ст.156 КК України (розбещення неповнолітніх).

16 березня 2021року на адресу суду надійшло клопотання старшого слідчого слідчого відділення відділення поліції №6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, капітана поліції Негодюк Т.В. про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина О., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2ст.156 КК України.

Суд заслухавши сторону обвинувачення та захисту, вивчивши матеріали клопотання та посилаючись на вимоги ч.1ст.183КПК України, котрою передбачено, що тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, який застосовується виключно у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м»яких запобіжних заходів не може запобігти ризикам, передбачених ст..177 КПК України, відмовив у задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина О. та обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Розгляд  клопотання по суті відбулося у закритому судовому засіданні.