flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Карантинні заходи забезпечення мінімізації ризиків розповсюдження коронавірусу COVID-19

25 березня 2020, 16:24

 Затверджено

Наказом голови суду

 від 23 березня 2020 року №19

 

 

 

Карантинні заходи

 Здолбунівського районного суду Рівненської області

 щодо  забезпечення мінімізації ризиків розповсюдження

 коронавірусу COVID-19

 

 1.Зупинити та відкласти  всі заплановані заходи щодо проведення днів відкритих дверей, круглих столів тощо.

2.Припинти проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

  1. При розгляді цивільних та кримінальних справ обмежити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових проваджень.
  2. Інформувати громадян про можливість використання електронних засобів зв’язку (офіційна електронна адреса суду, факс) для подачі заяв, клопотань, звернень до суду з позовами.
  3. З метою ознайомлення з матеріалами судових справ, або отримання копій рішень суду пропонувати учасникам процесу здійснювати ознайомлення в дистанційному режимі шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи або рішень суду на електронну адресу, які неодмінно зазначаються у відповідній заяві чи клопотанні.
  4. Зменшити кількість судових засідань, що призначаються до розгляду протягом робочого дня. Здійснювати судовий розгляд справ без участі сторін, в порядку письмового провадження, згідно встановлених норм ЦПК України.
  5. Проведення судових засідань в режимі відеоконференції з іншими судами здійснювати лише у виключних випадках та за вмотивованою ухвалою суду.
  6. Інформувати підприємства, установи, організації, у тому числі органи прокуратури, поліції, адвокатури про використання офіційних електронних адрес щодо листування з приводу розгляду справ та отримання копій рішень суду.
  7. У місцях перебування громадян встановити дезінфікуючі засоби.
  8. Працівникам суду під час спілкування з громадянами перебувати у захисних масках та рукавичках, при найменших ознаках захворювання попередити керівництво суду та вжити заходів щодо самоізоляції.
  9. Силами колективу та служби Судової охорони проводити роз’яснювальну роботу серед громадян щодо заходів протистояння вірусу.

 

Для учасників судових процесів:

  1. Заборонити перебування будь-яких яких осіб у кабінетах суддів та працівників суду, коридорах, крім залів судових засідань та визначених місць, для подачі документів до суду та отримання процесуальних документів.
  2. Дотримуватися дистанції між людьми не менше 1,5м та одночасного перебування на першому поверсі не більше 2 осіб, крім учасників процесу, яким рекомендується перебувати на свіжому повітрі біля примішення суду, до початку судового засідання, з метою уникнення зараження та поширення коронавірусу.
  3. Заборонити допуск у приміщення суду громадян без засобів індивідуального захисту (масок).
  4. Заборонити допуск осіб у судові засідання та приміщення суду з ознаками распіраторних захворювань, блідістю обличчя, почервоніння очей, кашлю, тощо.
  5. Видачу копій рішень суду здійснювати у вівторок та четвер з 14:00 год. до 16:00 год.
  6. Про порушення карантинного режиму відвідувачами суду повідомляти Здолбунівське відділення поліції Острозького відділу поліції ГУНП в Рівненській області.

18.Забезпечити неухильне виконання карантинних заходів встановлених постановою Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» від 11березня 2020 року №211.